Beroepen beleven in Emmeloord

600 leerlingen basisonderwijs beleven technische beroepen

Donderdag en vrijdag, 17 en 18 maart, beleven 600 basisschoolleerlingen uit NOP en Urk, bij ROC Friese Poort een reeks technische beroepen tijdens de Techniekdagen 2016, georganiseerd door Stichting Beleef je Beroep, in samenwerking met ROC Friese Poort.

Op de locatie Emmeloord van ROC Friese Poort laten lokale bedrijven en organisaties, samen met studenten van ROC Friese Poort, de jongeren kennismaken met onder andere robottechniek, bouwkunde, installatietechniek en infratechniek. In workshops gaan de leerlingen zelf aan de slag, waardoor zij ervaren wat voor werk er zoal is in de omvangrijke wereld van techniek. “Veel jongeren hebben een vertekend beeld van technische beroepen”, vertelt Ger Dijkstra, manager bij ROC Friese Poort. “We willen ze laten zien dat techniek breder is dan ze denken en vaak een combinatie is van ontwerpen, plannen en ontwikkelen.”

De techniekdagen in Emmeloord zijn de eerste activiteit van Stichting Beleef je Beroep en vormen de officiële start van de stichting. De stichting is een initiatief van Frank van der Sluijs en Ivo Solinger. Met ruime ervaring in het stimuleren van samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en het organiseren van evenementen bieden zij met Beleef je Beroep activiteiten voor het onderwijs die bijdragen aan de beroepenoriëntatie van jongeren. Van der Sluijs: “Er wordt van jongeren verwacht dat ze op jonge leeftijd een weloverwogen beroepskeuze maken voor hun toekomst. Met een juist beeld van beroepen kunnen ze die keuze maken.”

Bedrijven die meewerken aan de Techniekdagen 2016 zijn Suplacon, Cofely Refrigeration, Knipscheer, TU/Eindhoven, Otib en ROC Friese Poort zelf.


 

In het kort

WIE: 600 basisschool leerlingen
WAT: Techniekdagen
WANNEER: 17 en 18 maart 2016
WAAR: ROC Friese Poort (Emmeloord)