Een 9 voor het TechniekPodium!

Een reis door de werelden van techniek

Om jongeren bekend te maken met de impact van techniek namen Stichting Beleef je Beroep en Stad College Almere bijna 550 basisschoolleerlingen uit Almere  en een school uit Bussum mee op reis door de techniek.

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt. Is het niet werken ín techniek, dan is het wel werken mét techniek. Tijdens het Techniekpodium duiken de deelnemers in 5 werelden van techniek. Ze gaan daarin aan de slag in praktische workshops, georganiseerd in samenwerking met veelal lokale bedrijven.

Landelijk onderzoek van Jet-Net & TechNet laat zien dat de interesse in techniek onder jongeren toeneemt. Meer jongeren kiezen voor een technisch profiel en uiteindelijk een technische opleiding. Dat is goed nieuws. Toch is (en dreigt) een groot tekort aan technisch personeel. Het blijven promoten van technische beroepen en jongeren bewust maken van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt kan bijdragen aan een groeiende interesse voor beroepen waar een tekort dreigt.

 TechniekPodium Almere werd mede mogelijk gemaakt door: Stad College Almere, Jet-Net & TechNet, TOF (Techniekopleidingen Flevoland), Waterschap Zuiderzeeland, OTIB, InstallatieWerk en Van Dorp Installaties.

 

 

Een TechniekPodium in jouw regio?

Beleef je Beroep organiseert het!

In het kort

WIE: basisschool leerlingen
WAT: TechniekPodium
WANNEER: 11, 12 en 15 november 2019
OPZET: 5 workshops als reis door de werelden van techniek
WAAR: Stad College (Almere)

Onze sponsoren

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61