Bedrijven op het podium voor vmbo-ers

Career day on Tour in Dronten

Dinsdag 3 maart was het podium van De Meerpaal voor elf bedrijven en organisaties uit Dronten en omgeving. Met de tweedejaars vmbo-ers van Ichthus College en Almere College als publiek vertelden ze over hun bedrijf, werkzaamheden en beroepen.  

Gastlessencarrousel

Deze ‘gastlessencarrousel’ is onderdeel van een traject waarin de leerlingen zich oriënteren op hun leer- en loopbaan. De leerlingen kiezen op basis van deze presentaties de bedrijven die ze graag willen bezoeken tijdens de Career Day on Tour op 26 maart. Met de decanen van de scholen en in samenwerking met Gemeente Dronten organiseert Beleef je beroep in opdracht van Jet-Net & TechNet het project. “Het enthousiasme van de bedrijven in Dronten is geweldig”, vertelt Ivo Solinger (projectleider en regiocoördinator). “Hoewel het van hun kant een behoorlijke inspanning vraagt, zetten ze zich graag in om iets van hun vak in de praktijk te laten zien. Ze helpen deze jongeren bij het maken van keuzes in opleiding en beroep. En misschien kunnen de bedrijven deze leerlingen over een paar jaar verwelkomen als stagiair of medewerker”.

Deelnemende bedrijven zijn Ofra Visser, Auto palace, Jan Brinkman, de Brandweer, Coloriet, Solana reclamecentrum, KWT waterbeheersing, Walibi Holland, Van Werven Recycling, Draaijer installatietechniek en Hedibouw.

Half april wordt de cyclus afgesloten met een presentatiemarkt die door de jongeren wordt ingericht.

In het kort

 

LET OP: De bedrijfsbezoeken en presentatiemarkt zijn tot nader orde uitgesteld.

 

 

WIE: Bijna 200 vmbo leerlingen (2e jaars) van Almere College en Ichthus College
WAT: Career day on Tour
WANNEER:
3 maart: Gastlessencarrousel
26 maart: Bedrijfsbezoeken
16 april: Presentatiemarkt
WAAR: Dronten

Als bedrijf meedoen met de Career Day on Tour in Dronten?

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61