Beroepensafari Zwolle 2021-2022

Van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni 2022 organiseerde Sterk Techniekonderwijs Zwolle de Beroepensafari 2021-2022. Tijdens de Beroepensafari maakten vmbo leerlingen van 5 VO-scholen kennis met het werkveld bij bedrijven in en om Zwolle.  

De bedrijfsbezoeken en de gekoppelde activiteiten biedt een contextrijk LOB-programma en is erop gericht jongeren te helpen bij het maken van keuzes voor hun opleidingsprofiel, studie en beroep. Voorafgaand aan de bedrijfsbezoeken doen de leerlingen de online TechCheck van Jet-Net & TechNet. Met deze oriëntatieopdracht rondom de 7 Werelden van techniek ervaren ze dat techniek in alle beroepen van betekenis is. De uitkomsten vormen de basis waarop de leerlingen ingedeeld worden.

Bedrijven die meedoen helpen jongeren…

  • … beroepen te beleven binnen de context van het bedrijf.
  • … bij het maken van hun profiel- en opleidingskeuze.
  • … bewust te worden van de impact van techniek en technologie 
  • … enthousiast te maken voor werk in of met techniek en technologie.

Heb je vragen over de Beroepensafari, neem dan contact op met projectleiders Ronald Kuijvenhoven (rkuyvenhoven@talentstad.nl) of Ivo Solinger (ivo@beleefjeberoep.nl).

Deze bedrijven doen mee

Namens alle jongeren in Zwolle… BEDANKT!

 

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61

Stichting Beleef je Beroep voert in opdracht van Jet-Net regiocoördinatie in Flevoland en Overijssel. Daarbij ligt de focus op Wetenschap & Technologie in het onderwijs en het activeren van samenwerking tussen regionaal onderwijs (PO/VO) en bedrijfsleven.