Dieren centraal in LEGO League

Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

AnimalAllies-443x261‘Animal Allies’ is het thema voor de FIRST®LEGO® League in 2016.

Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Of blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis? Het FIRST®LEGO® League seizoen 2016/2017 ANIMAL ALLIES gaat namelijk over harige, gevleugelde en geschubde dieren. Zo’n 240.000 kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

Het doel van de “FIRST®LEGO® League”

De FIRST®LEGO® League is voor jongeren een geweldige uitdaging. Het bewijst dat techniek allesbehalve saai is, maar ook boeiend en speels. Spelenderwijs worden de deelnemers zich bewust van de invloed die techniek op hun directe leefomgeving heeft. Daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk dat jongeren leren om met elkaar samen te werken.

Wereldwedstrijd

Wereldwijd doen uit 82 landen maar liefst 240.000 kinderen mee aan de FIRST®LEGO® League. De FIRST® LEGO® League is voor scholen een geweldige manier om de leerlingen spelenderwijs te laten nadenken over een toekomst in de techniek. De meeste leerlingen zullen wel bekend zijn met het bekende Lego speelgoed.  Al doende oefenen leerlingen in het samenwerken en wordt hun fantasie geprikkeld.


 

In het kort

WIE: Basis- en voortgezetonderwijs
WAT: FIRST®LEGO® League
WANNEER: vanaf september 2016
Regiofinale 10 december
WAAR: Almere College