Drieluik Almere en Het Lichtschip Ens door naar BeNeLux finale LEGO League

Zaterdag 2 april organiseerde Stichting Beleef je Beroep de Flevolandse regiofinale van de First LEGO League bij Stad College in Almere. Jongeren van 9 tot 15 jaar uit heel Flevoland gaan met hun LEGOrobot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel. Ook presenteren zij hun innovatie rondom het thema ‘Cargo Connect’, waarin alles om transport draait.

Drieluikers winnen de hoofdprijs

Tijdens de regiofinale worden de teams beoordeeld in drie wedstrijdrondes en een presentatie plaats. De teams worden daarnaast ook beoordeeld op hun samenwerking als team en de wijze waarop hun robot is gebouwd en geprogrammeerd. Juryleden komen uit het lokale bedrijfsleven en onderwijs. De Drieluikers scoorden het best in de missieopdracht en daarnaast ook hoog op andere onderdelen. De Flevovogels van basisschool Het Lichtschip werden tweede en verdienden daarmee ook een BeNeLux finaleplaats.  

Uitslagen LEGO League Flevoland:

Hoofdprijs: de Drieluikers van Het Drieluik uit Almere

Tweede plaats: de Flevovogels 2 van Het Lichtschip uit Ens

Robotprestatieprijs: de Drieluikers van Het Drieluik uit Almere

Beste Innovatieproject: Cargo Moza van Het Mozaïek uit Zeewolde

Robotontwerpprijs: Team Troostprijs van De Meergronden uit Almere

Core Valuesprijs: Techno Force van Stad College uit Almere

Doorzettersprijs: de Ontdekking 1 van De Ontdekking uit Almere

Beste Teamcoach: Erik Petter van de Zeeraket uit Almere

De LEGO League valt dit seizoen binnen het programma ‘Maak het met techniek’ van Sterk Techniekonderwijs in de regio. Hierdoor worden scholen uit het Voortgezet Onderwijs gemotiveerd om het project in te zetten bij de oriëntatie op en promotie van techniek en technologie.

Met deelname aan de FIRST LEGO League halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken. Deelnemende teams ontvingen in september hun missieset en projectopdracht om toe te werken naar deze regiofinale.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61