Schrijf je in voor de Beroepensafari

Een bedrijfsbezoek dat bij jouw past!

…Dat is de bedoeling van de Beroepensafari. Op basis de inspiratieles die je hebt gedaan kan je je op deze pagina inschrijven voor het bedrijfsbezoek.

Je schrijft je in op basis van de werelden die bij je passen. Daar proberen we zoveel mogelijk een passend bedrijf bij te vinden. Welk bedrijf dat is geworden hoor je binnenkort!

Ontdek de 7 werelden

  1. Mens & Gezondheid
  2. Voeding & Natuur
  3. Ontwerp, Productie & Wereldhandel
  4. Hi-Tech & Science
  5. Wonen, Werken & Verkeer
  6. Energie, Water & Veiligheid
  7. Digitaal, Media & Entertainment

Mens & Gezondheid

In de wereld van Mens & Gezondheid draait alles om mensen beter en gezonder maken met behulp van de nieuwste technische toepassingen. In deze wereld werkt men aan het ontwerpen, maken, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen. Denk ook aan het schoon houden van ons drinkwater, het maken van kunstnieren of het aanmeten van steunzolen, gebitsbeugel of prothese.

Voeding & Natuur

In de wereld van Voeding & Natuur is het de grote uitdaging om alle mensen op deze wereld van genoeg en gezond voedsel te blijven voorzien. Én tegelijkertijd te zorgen dat de natuur er niet onder lijdt. Hier draagt iedereen bij aan een betere wereld. Denk aan alles rondom het ontwikkelen van voedingsstoffen, slimme machines voor de landbouw, maar ook het onderhoud van natuurgebieden. 

Ontwerp, Productie & Wereldhandel

In de wereld van Ontwerpen, productie en wereldhandel werken mensen die (nieuwe) producten bedenken, maken en over de hele wereld verkopen. Van microchip tot hele vliegtuigen: alles wordt eens bedacht, gemaakt en vervoert. En daar komt ook de bankwereld bij kijken, met alle transacties die daarbij horen. Denk ook aan het werk van industrieel ontwerper, technisch tekenaar, productiemedewerker, verkoper of ICT-ers die bankprogramma’s bedenken.

Hi-Tech & Science

In de wereld van Hi-tech & Science wordt voortdurend naar de grenzen van techniek gezocht. En is het de uitdaging om daar zelfs overheen te gaan. In deze wereld werkt iedereen aan nieuwe ideeën die de wereld kunnen veranderen. Dus alles rondom het verbeteren van onderwerpen uit alle andere werelden van techniek. Denk hierbij aan het werk als onderzoeker, tester, developer, engineer, programmeur of laboratoriummedewerker.

Wonen, Werken & Verkeer

Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte. In de wereld van Wonen, Werken & Verkeer wordt aan deze uitdaging voor de toekomst gewerkt.  Denk aan alles wat te maken heeft met wonen en bouwen, van je eigen huis tot een hele woonwijk of stad. En wat dacht je van energiezuinige, zelfrijdende auto’s, openbaar vervoer en vliegtuigtransport.

Energie, Water & Veiligheid

In de wereld van Energie, Water & Veiligheid werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat. In deze wereld zet men zich in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf. Denk ook aan alle dijken en sluizen, het bouwen van windmolens, bedenken van nieuwe energietoepassingen of het installeren van zonnepanelen.

Digitaal, Media & Entertainment

In de wereld van Digitaal, Media & Entertainment realiseert iedereen zich dat bijna alles in ons dagelijks leven verloopt via mobiel of computer. En dat we op allerlei manieren steeds meer digitaal met elkaar verbonden zijn. Dat betekent wel dat dit veilig moet kunnen: volop werk voor digi-specialisten dus. Maar ook bioscopen, popconcerten, theaters horen tot deze wereld. Denk dus aan beroepen zoals programmeur, geluids- en lichttechnicus, webdesigner, podiumbouwer, video- of fotograaf.

Oktober: PET Event Gooi 2023

Oktober: PET Event Gooi 2023

Op wereldreis door techniek! Van 2 t/m 4 oktober 2023 gaan leerlingen uit groep 8 op wereldreis door techniek tijdens het PET Event in Laren. Dit kan je verwachten van het PET Event: Een ochtend of middag langs 7 Werelden van Techniek Leuke workshops, proefjes en...

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61

Stichting Beleef je Beroep voert in opdracht van Jet-Net regiocoördinatie in Flevoland en Overijssel. Daarbij ligt de focus op Wetenschap & Technologie in het onderwijs en het activeren van samenwerking tussen regionaal onderwijs (PO/VO) en bedrijfsleven.