Nieuwkomer De 7-sprong wint LEGO League regiofinale Gooi & Vechtstreek

Zaterdag 7 april organiseerde Stichting Beleef je Beroep de regiofinale Gooi &Vecht van de First LEGO League bij Vitus Mavo in Naarden. Jongeren van 9 tot 15 jaar uit de regio gingen met hun LEGOrobot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel. Ook presenteren zij hun innovatie rondom het thema ‘Cargo Connect’, waarin alles om transport draait.

7-sprong naar de BeNeLux finale

Tijdens de regiofinale worden de teams beoordeeld in drie wedstrijdrondes en een presentatie plaats. De teams worden daarnaast ook beoordeeld op hun samenwerking als team en de wijze waarop hun robot is gebouwd en geprogrammeerd. Juryleden komen uit het lokale bedrijfsleven en onderwijs. De Zevensprong scoorde het best in de missieopdracht en daarnaast ook hoog op andere onderdelen.

Uitslagen LEGO League Gooi & Vecht:

Hoofdprijs: Basisschool de 7-Sprong uit Eemnes

Robotprestatieprijs: de Pret-letters van PReT uit Weesp

Beste Innovatieproject: KMS van Katholieke Montessorischool Bussum

Robotontwerpprijs: Team Legostinus van Augustinusschool Hilversum

Core Valuesprijs: Jozefschool uit Weesp

Doorzettersprijs: De IJsberen van het Goois Lyceum uit Bussum

Beste Teamcoach: Lisette van den Heerik van De 7-Sprong

De LEGO League valt dit seizoen binnen het programma ‘Maak het met techniek’ van Sterk Techniekonderwijs in de regio. Hierdoor worden scholen uit het Voortgezet Onderwijs gemotiveerd om het project in te zetten bij de oriëntatie op en promotie van techniek en technologie.

Met deelname aan de FIRST LEGO League halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken. Deelnemende teams ontvingen in september hun missieset en projectopdracht om toe te werken naar deze regiofinale.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61