Online training voor bedrijven

Een bedrijfsbezoek organiseren is een effectieve manier om jongeren kennis te laten maken met jouw bedrijf én ze te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Want met een bezoek aan een bedrijf komt de techniek letterlijk tot leven. Zo krijgen jongeren een goed beeld van de mogelijkheden.

Een gastles of bedrijfsbezoek…

  • is waardevol in de leer- en loopbaanoriëntatie van jongeren
  • geeft een goed beeld van werken binnen een bedrijf
  • motiveert jongeren voor sectoren waar kansen liggen

Aanbod Jet-Net & TechNet 

Webinar: ‘Het geheim van een succesvolle gastles of bedrijfsbezoek’ 

Tijdens deze inspirerende webinar maak je kennis met het Bèta&TechMentality-model als een manier om de verschillen in de benadering van jongeren te leren kennen. Ook duik je in de Werelden van Techniek. In welke wereld past jouw beroep? Schrijf je nu in om mee te kunnen doen. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. De trainingen worden aangeboden op 2 december 2020, 11 februari en 16 maart 2021. 

Tips om een bedrijfsbezoek tot een succes te maken:

  • Houd rekening met de leeftijd en het niveau van de bezoekers.
  • Bedenk dat jongeren verschillende houdingen kunnen hebben ten aanzien van techniek, zoals omschreven in het Bèta&TechMentality-model.
  • Zorg voor aansprekende rolmodellen, mannen en vrouwen met een technische functie, met wie de jongeren in gesprek kunnen gaan. Hoe ziet hun dag eruit? Welke opleiding hebben ze gevolgd? Maar ook: wat maakt hun baan zo leuk?
  • Zorg er ook voor dat de jongeren niet alleen maar kijken en luisteren, maar ook zelf iets mogen doen. Bij voorkeur iets dat ze mee kunnen nemen en thuis of op school kunnen laten zien.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61