Spannende eerste regiofinale ’t Gooi

Jongeren uit ’t Gooi strijden met LEGO robots

Zaterdag 25 november 2017 streden vijf teams uit regio ’t Gooi met hun LEGO robots tijdens de eerste editie van de First LEGO League regiofinale in deze regio. Stichting Beleef je Beroep organiseerde de wedstrijd in samenwerking met de Vitus Mavo in Naarden.

De Baggerbusters van de Montessorischool uit Amsterdam ontvingen na drie spannende rondes de hoofdprijs. Hun robot voerde de meeste missies uit en haalde zo de hoogste score aan de tafel. Op 3 februari krijgt hun wedstrijd een vervolg in de BeNeLux finale in Leeuwarden. Het Goois Lyceum uit Bussum won de projectprijs. Hun presentatie en innovatie rondom het thema Hydro Dynamics werd als beste beoordeeld door de projectjury.

Met deelname aan de FIRST® LEGO® League halen de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken. Deelnemende teams ontvingen in september hun missieset en projectopdracht.

Beleef je Beroep organiseert de wedstrijd al langer in Flevoland en breidt dit nu uit naar ’t Gooi. Internationaal thema is dit jaar ‘Hydro dynamics’. Missies zijn dan ook geheel uitgevoerd in het thema van water. Ook wordt van elk team gevraagd om een innovatie te presenteren rondom het thema. Een deskundige jury beoordeeld de projectpresentatie, maar ook het teamwork en de uitvoering van de missies met de LEGO robot.

Ieder team dat aan de regiofinale meedoet bestaat uit maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en tenminste één volwassen teamcoach. De teamcoach begeleidt het team bij de voorbereiding op de regiofinale.

 

De volgende teams waren aangemeld voor de finale in ’t Gooi:

Stichting Pret uit Weesp, SG Huizermaat uit Huizen, het A. Roland Holst College uit Hilversum, Het Goois Lyceum uit Bussum, het Metis Montessori Lyceum uit Amsterdam, het ABBS het Podium uit Amsterdam en Vitus Mavo uit Naarden.


 

Prijzen:

1e plek: Baggerbusters
(Metis Montessori Amsterdam)

Projectprijs: Goois Lyceum
(Bussum)

Core Values: Smart Gamers
(Vitus Mavo Naarden)

Robot prestatieprijs: Baggerbusters
(Montessori Amsterdam)

Robot ontwerp prijs: PReT Letters
(Pret Weesp)

Teamwork: Plastic NOT Fantastic
(SG Huizermaat Huizen)

FLL ’t Gooi in het kort

WIE: jongeren uit ’t Gooi van 9 t/m 14 jaar
WAT: First LEGO League regiofinale
WANNEER: 25 november 2017
WAAR: Vitus Mavo Naarden