Studenten vinden bedrijvenmarkt waardevol

Bedrijvenmarkt voor studenten Techniek & Bouw

Schermafbeelding 2017-09-19 om 13.00.50Contact leggen en ‘solliciteren’ voor een praktijkopdracht of stage. Met dat doel bezochten ruim 100 studenten, veelal met hun ouders, de bedrijvenmarkt bij ROC Friese Poort in Emmeloord. Deze markt die afgelopen maandag 9 oktober met Stichting Beleef je Beroep georganiseerd werd, blijkt waardevol voor de studenten. Negentig procent geeft aan dat de ontmoeting met de bedrijven hen iets leert over het beroep en een goed beeld geeft van de mogelijkheden binnen het bedrijf. 

Tijdens de beroepenmarkt voor technische en bouwgerelateerde beroepen werden de leerlingen aangemoedigd om in gesprek te gaan over beroepen en werkzaamheden. Naast studenten uit het eerste jaar van de opleidingen, bezochten ook studenten uit de leerjaren 2,3 en 4 de markt om contacten te leggen met bedrijven voor praktijk- en stageopdrachten.

Bouwbedrijf Doorn wint presentatie prijs

Van de 21 bedrijven kozen de leerlingen Bouwbedrijf Doorn uit als bedrijf dat zich tijdens de bedrijvenmarkt het beste presenteerde.

Met name de gesprekken en de informatie over de werkzaamheden en mogelijkheden binnen het bedrijf werden als waardevol ervaren. Doorn ontving daarom namens ROC Friese poort en Stichting Beleef je Beroep een lokale traktatie. Bouwbedrijf Doorn uit Emmeloord werd op de voet gevolgd door Tolsma uit Emmeloord en MCM uit Marknesse.

%

van de studenten vindt bedrijvenmarkt waardevol

In het kort

WIE: Ruim 100 studenten Techniek & Bouw + hun ouders
WAT: Bedrijvenmarkt
WANNEER: 9 oktober 2017
WAAR: ROC Friese Poort (Emmeloord)

Een impressie