Techniekdagen ’t Gooi 2019

Overweldigende interesse basisonderwijs

Van 11 t/m 13 februari 2019 organiseren Stichting Beleef je Beroep en de Vitusmavo in Naarden, voor de 3e keer op rij, de Techniekdagen ’t Gooi. Met uitdagende workshops belooft het evenement weer wat moois te worden. Tijdens workshops door lokale bedrijven en landelijke organisaties komen de leerlingen in aanraking met beroepen waarbij techniek niet is weg te denken. 

Verspreid over vijf dagdelen worden de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in carrouselvorm langs de workshops geleid. Leerlingen gaan zo veel mogelijk zelf aan de slag en maken zo op een speelse en leerzame manier kennis met de veelzijdigheid van techniek en technologie. Met dit aanbod vervult de Sint Vitusmavo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om vroegtijdig de belangstelling voor techniek onder leerlingen een stimulans te geven. Bovendien sluit dit thema aan bij één van de speerpunten van de school om meer leerlingen te interesseren voor een opleiding, en straks wellicht een baan, in dit vakgebied van de toekomst.

Hoge opkomst

Met de deelname van ruim 750 leerlingen van 13 basisscholen in Naarden, is de belangstelling overweldigend voor de Techniekdagen 2019.

Frank van der Sluijs, projectleider Beleef je Beroep en docent Techniek bij Vitus Mavo: “Na het succes van vorig jaar hoopten we op ongeveer 450 deelnemers. Met de grote hoeveelheid aanmeldingen hebben we een extra dag verzorgd om iedereen een plek te bieden. Helaas moest uiteindelijk toch nog een stop gezet worden op de aanmeldingen.”

In het kort

WIE: 750 leerlingen groep 7 en 8 basisonderwijs
WAT: Techniekdagen ’t Gooi
WANNEER: 11 t/m 13 februari 2019
WAAR: Vitus Mavo Naarden

Impressie Techniekdagen