Techniekdagen ’t Gooi

Workshops moderne technologie voor leerlingen basisonderwijs

Op maandag 19 februari en dinsdag 20 februari organiseerden Stichting Beleef je Beroep en de Vitusmavo in Naarden de techniekdagen. Met 380 bezoekers -een verdubbeling van vorig jaar- en uitdagende workshops werd het evenement door de deelnemers als succes ervaren. Tijdens workshops door lokale bedrijven en landelijke organisaties beleefden ze ‘Techniek en Technologie in ’t Gooi’.

Verspreid over vier dagdelen werden de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in carrouselvorm langs een aantal workshops geleid. Iedere workshop liet zien dat techniek een onmisbare rol speelt in het dagelijks leven. Leerlingen gingen zelf aan de slag en maakten kennis met de veelzijdigheid van techniek en technologie.

Vitusmavo trad opnieuw op als gastheer van het evenement en liet haar studenten de jongere leerlingen begeleiden. Met dit aanbod vervult de Sint Vitusmavo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om vroegtijdig de belangstelling voor techniek onder leerlingen een stimulans te geven. Bovendien sluit dit thema aan bij één van de speerpunten van de school om meer leerlingen te interesseren voor een opleiding en baan in dit vakgebied van de toekomst.


 

In het kort

WIE: 380 basisschool leerlingen
WAT: Techniekdagen
WANNEER: 19 en 20 februari 2018
WAAR: Vitusmavo (Naarden)