TechniekPodium Almere 2020

De afgelopen jaren organiseerden we met succes techniekdagen. Op basis van evaluaties is het concept TechniekPodium ontstaan. In verschillende regio’s bezochten leerlingen  onze evenementen en beoordeelden de workshops als leuk en leerzaam. We zijn erg blij met een gemiddelde score van een 8,8 !

Het TechniekPodium pas binnen de activiteiten voor leer- en loopbaanoriëntatie. Bovendien sluit het aan op de eisen voor Wetenschap en Technologie in het (basis)onderwijs. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn van  harte uitgenodigd op een van de beschikbare dagdelen. Leerlingen uit het eerste jaar van het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan het Techniekpodium in het kader van hun LOB. 

TECHNIEKPODIUM IN ALMERE (9 t/m 13 november 2020) is uitgesteld
i.v.m. aangescherpte coronamaatregelen.

Stichting Beleef je Beroep organiseert het TechniekPodium als festival van de 7 werelden van techniek. Dat doen we vanuit beroepen en met bedrijven waarbij je niet altijd direct aan techniek zult denken, maar waarbij technologie en automatisering niet weg te denken zijn. Op deze manier sluiten we nauw aan bij de interesses van alle leerlingen.

  • Ter voorbereiding op het TechniekPodium ontvangt u voor enkele workshops materialen die in de klas bekeken of uitgevoerd kunnen worden
  • Leerlingen worden per kleur ingedeeld in groepen met andere scholen.
  • Leerlingen worden ingedeeld in een PO of VO groep en workshops worden aangepast op de doelgroep.
  • Iedere kleurgroep wordt begeleid door een leerling van Stad College.
  • Elke groep neemt deel aan 5 workshops.
  • Per 10 leerlingen wordt 1 begeleider uit school verwacht voor toezicht.
  • Kosten worden gedragen door externe partijen. Per school geldt enkel €25 administratiekosten.
  • Eventueel kan vervoer per bus georganiseerd worden voor €5 p/p

Let op:

TECHNIEKPODIUM ALMERE UITGESTELD:
Bij al onze activiteiten volgen we de actuele regels ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. De meest recente maatregelen maken het niet mogelijk om het TechniekPodium nog in november door te laten gaan. In nauw overleg met betrokken partijen zoeken we een nieuwe datum in de nabije toekomst.

In het kort

WAT: TechniekPodium
WIE: basisschool (groep 7 en 8), voortgezet onderwijs (klas 1)
WANNEER: 9 t/m 13 november 2020
WAAR: Stad College Almere

RELEVANTE BERICHTEN:

PET Event Gooi & Vechtstreek

PET Event Gooi & Vechtstreek

Op wereldreis door techniek! Op 7, 8 en 9 februari 2022 gaan leerlingen uit groep 8 op wereldreis door techniek tijdens het PET Event in Laren.

Career Days Zwolle 2021

Career Days Zwolle 2021

Op 1 en 3 december 2021 organiseren Jet-Net & TechNet en Perron038 de Career Days voor havo en vwo leerlingen in Zwolle.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61

Stichting Beleef je Beroep voert in opdracht van Jet-Net & TechNet regiocoördinatie in Flevoland en Zwolle (Ivo Solinger), Utrecht en de Gooi- & Vechtstreek (Frank van der Sluijs). Daarbij ligt de focus op Wetenschap & Technologie in het onderwijs en samenwerking tussen regionaal onderwijs (PO/VO) en bedrijfsleven.