#TechniekPodium Gooi & Vecht

De afgelopen jaren organiseerden we met succes techniekdagen. Op basis van evaluaties is het concept TechniekPodium ontstaan. In verschillende regio’s bezochten leerlingen van groep 7 en 8 onze evenementen en beoordeelden de workshops als leuk en leerzaam. We zijn erg blij met een gemiddelde score van een 8,8 !

Het TechniekPodium pas binnen de activiteiten voor leer- en loopbaanoriëntatie. Bovendien sluit het aan op de eisen voor Wetenschap en Technologie in het (basis)onderwijs. Leerlingen uit groep 7 en 8  PO en 1e klas VO (vmbo, havo, vwo) zijn van daarom harte uitgenodigd op een van de beschikbare dagdelen. 

TECHNIEKPODIUM GOOI- & VECHTSTREEK:
Data zijn nog niet bekend. Planning is om een TechniekPodium in schooljaar 2020/2021 te organiseren. Geïnteresseerd? Meld je dan aan als geïnteresseerde en hoor als eerste wanneer je je kunt aanmelden.

Stichting Beleef je Beroep organiseert het TechniekPodium als festival van de 7 werelden van techniek. Dat doen we vanuit beroepen en met bedrijven waarbij je niet direct aan techniek zult denken, maar waarbij technologie en automatisering niet weg te denken zijn. Op deze manier sluiten we nauw aan bij de interesses van alle leerlingen.

  • Ter voorbereiding op het TechniekPodium ontvangt u voor enkele workshops wat materialen
  • Leerlingen worden per kleur ingedeeld in groepen met andere scholen.
  • Per 10 leerlingen wordt 1 begeleider uit school verwacht voor toezicht.
  • Kosten worden zo veel mogelijk gedragen door externe partijen. Per school geldt enkel €25 administratiekosten.
  • Eventueel kan vervoer per bus georganiseerd worden voor €5 p/p

In het kort

WAT: TechniekPodium
WIE: basisschool (groep 7 en 8) en voortgezet onderwijs (1e klas)
WANNEER: binnenkort bekend
WAAR: binnenkort bekend

RELEVANTE BERICHTEN:

Bedrijven op het podium voor vmbo-ers

Bedrijven op het podium voor vmbo-ers

Dinsdag 3 maart was het podium van De Meerpaal voor elf bedrijven en organisaties uit Dronten en omgeving. De bedrijfsbezoeken en presentatiemarkt die hieruit volgen zijn tot nader orde uitgesteld.

PO-conferentie Flevoland

PO-conferentie Flevoland

In verband met de actuele maatregelen rondom het Coronavirus is de geplande PO conferentie op 1 april tot nader orde uitgesteld. Ziet u kans om in de komende tijd onze quickscan in te vullen, dan is dat nog steeds van harte welkom.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61

Stichting Beleef je Beroep voert in opdracht van Jet-Net & Technet regiocoördinatie in Flevoland, Utrecht en de Gooi- & Vechtstreek. Daarbij ligt de focus op Wetenschap & Technologie in het onderwijs en samenwerking tussen regionaal onderwijs (PO/VO) en bedrijfsleven.