Het boeien en aantrekken van een nieuwe generatie personeel

Door als bedrijf betrokken te zijn bij het onderwijs bouw je aan een positief imago bij jongeren. Wanneer zij een stageplaats zoeken of na het afronden van hun opleiding op de arbeidsmarkt komen, zal de bekendheid met jou bedrijf ervoor zorgen dat de stap kleiner is om te solliciteren.

Tijdens een bedrijfsbezoek, een workshop of gastles maken jongeren soms voor het eerst kennis met een bedrijf. Alles is nieuw voor hen en bovendien zitten ze vaak nog in een fase waarin ze nog niet goed weten voor welke beroepen ze echt interesse hebben.

In Flevoland doen we er ieder schooljaar weer veel aan om jongeren van primair en voortgezet onderwijs beroepen te laten beleven. Techniek Tastbaar, Techniekpodium, bedrijfsbezoeken en Career Days zijn daar voorbeelden van. Elke activiteit steeds vanuit waardevolle lokale samenwerking.

Hoe pak jij het aan om jongeren te boeien?

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek en technologie. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken.

Gratis trainingsaanbod Jet-Net & TechNet voor Flevoland

Donderdag 6 oktober 2022
van 16.00 – 18.00 uur (inclusief rondleiding Techniekplein en Technasiumplein)
bij Porteum, De Campus 9 in Lelystad
De training
wordt georganiseerd in samenwerking met LINK Lelystad.

Ivo Solinger en Martha Hoebens (Jet-Net & TechNet) geven je tijdens de actieve training tips en trucs voor het opzetten van een geslaagde activiteit. Deel tegelijk ook ervaringen over dit onderwerp met bedrijven uit jouw regio.

De training is bedoeld voor bedrijven en organisaties uit Flevoland en is geschikt voor iedereen die graag meer jongeren wil inspireren voor zijn of haar beroep. Heb je geen technisch beroep, maar werk je wel met techniek en technologie, dan is deze training ook zeker iets voor jou. We werken samen met bedrijven uit alle sectoren.

Meld je kosteloos aan:

 

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61

Stichting Beleef je Beroep voert in opdracht van Jet-Net regiocoördinatie in Flevoland en Overijssel. Daarbij ligt de focus op Wetenschap & Technologie in het onderwijs en het activeren van samenwerking tussen regionaal onderwijs (PO/VO) en bedrijfsleven.