Het boeien en aantrekken van een nieuwe generatie personeel

Door als bedrijf betrokken te zijn bij het onderwijs bouw je aan een positief imago bij jongeren. Wanneer zij een stageplaats zoeken of na het afronden van hun opleiding op de arbeidsmarkt komen, zal de bekendheid met jou bedrijf ervoor zorgen dat de stap kleiner is om te solliciteren.

Tijdens een bedrijfsbezoek, een workshop of gastles maken jongeren soms voor het eerst kennis met een bedrijf. Alles is nieuw voor hen en bovendien zitten ze vaak nog in een fase waarin ze nog niet goed weten voor welke beroepen ze echt interesse hebben.

In Zwolle hebben we afgelopen schooljaar veel gedaan om jongeren beroepen te laten beleven. De Week van de Techniek voor basisonderwijs, Beroepensafari voor vmbo en Career Days voor havo en vwo zijn daar voorbeelden van. Elke activiteit steeds vanuit mooie lokale samenwerking.

Hoe pak jij het aan om jongeren te boeien?

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek en technologie. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken.

Gratis trainingsaanbod Jet-Net & TechNet voor REGIO ZWOLLE

Donderdag 8 september 2022
van 11.00 – 12.30 uur (inclusief lunch)
bij Perron038, Hanzelaan 95b in Zwolle*
*) Parkeren kan nabij Perron038 bij de P&R van station Zwolle 

Laat je door trainer Martha Hoebens (Jet-Net & TechNet) meenemen in de verschillende typen jongeren, ontvang tips en trucs voor het opzetten van een geslaagde activiteit en deel jouw praktijkervaring over dit onderwerp met bedrijven uit jouw regio.

De training is bedoeld voor bedrijven en organisaties uit de Regio Zwolle en is geschikt voor iedereen die graag meer jongeren wil inspireren voor zijn of haar beroep. Heb je geen technisch beroep, maar werk je wel met techniek en technologie, dan is deze training ook zeker iets voor jou. We werken samen met bedrijven uit alle sectoren.

Meld je aan:

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61