Week van de techniek

Verrassende en uitdagende techniekworkshops bij Stad College Almere
Meer dan 500 basisschoolleerlingen uit Almere en Zeewolde hebben zich aangemeld voor de Week van de Techniek in Almere op donderdag en vrijdag, 17 en 18 november. Stichting Beleef je Beroep organiseert het techniekevenement in samenwerking met Stad College Almere. Lokale bedrijven en landelijke organisaties laten jongeren kennismaken met onder andere robottechniek, bouwkunde en installatietechniek. Ook gaan ze experimenteren met de opwaartse druk van water en ervaren zij hoe sport en kennis over het menselijk lichaam nodig zijn bij het programmeren van een robot. In workshops gaan de leerlingen zelf aan de slag, waardoor zij beleven wat voor werk er zoal is in de omvangrijke wereld van techniek.

Techniek is een combinatie van creatief denken, ontwerpen, plannen en ontwikkelen.

De Week van de Techniek die dit najaar plaatsvindt kan dankzij subsidies en sponsoring goedkoper door Stichting Beleef je Beroep aangeboden worden dan verwacht. “Onze doelstelling is om deelname aan activiteiten door het onderwijs makkelijk te houden. Waar we de kosten voor de scholen kunnen beperken, willen we dat ook doen,” vertelt projectleider Frank van der Sluijs. “Scholen betalen nu slechts €2,50 voor iedere deelnemer.” Stad College Almere als Vakcollege Als enige Vakcollege in Almere leidt het Stad College jongeren op tot vakman of vakvrouw in Technology & Design of in Ondernemen & Dienstverlening. Vakmensen waar de arbeidsmarkt om staat te springen. De opleiding combineert het vmbo met het mbo en werkt nauw samen met regionale werkgevers. Zo staan de opleidingen dichtbij de praktijk. Tijdens de Week van de Techniek volgen de leerlingen basisonderwijs workshops verzorgd door Van Dorp Installaties, OTIB, Stichting Techniekpromotie, LEGO Mindstorms en de Techniekshow.  
 

In het kort

WIE: basisschool leerlingen uit Almere en Zeewolde WAT: Week van de Techniek WANNEER: 17 en 18 november 2016 WAAR: Stad College Almere

Een impressie:

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61