Wereldreis door techniek

Techniek 3-daagse neemt leerlingen mee in beroep en techniek.

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt. Is het niet werken ín techniek, dan is het wel werken mét techniek. Om jongeren bekend te maken met de impact van techniek nemen Stichting Beleef je Beroep en Stad College Almere ruim 700 basisschoolleerlingen uit Zeewolde en Almere tijdens de Techniek 3-daagse mee op wereldreis door de techniek.

Wethouder Soetekouw in actie tijdens de workshop robottechniek in de zorg

Tijdens de Techniek 3-daagse duiken de deelnemers in 5 werelden van techniek. Ze gaan daarin aan de slag in praktische workshops.

Wethouder Soetekouw (Sociaal domein Almere) bezocht de Techniek 3-daagse op donderdagmiddag: “Wat mooi om te zien hoe bedrijven zich inzetten om jongeren enthousiast te maken voor techniek en beroepen die met techniek te maken hebben. Het is heel belangrijk om jongeren goed voor te bereiden op het maken van beroepskeuzes”.

Landelijk onderzoek laat zien dat de interesse in techniek onder jongeren stabiel blijft of licht toegenomen is. Dat is goed nieuws. Toch is (en dreigt) een groot tekort aan technisch personeel. Het blijven promoten van technische beroepen en jongeren bewust maken van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt kan bijdragen aan een groeiende interesse voor beroepen waar een tekort dreigt.

In het kort

WIE: ca 700 basisschool leerlingen
WAT: Techniek 3-daagse
WANNEER: 7 t/m 9 november 2018
WAAR: Stad College Almere