Baggerbusters en #Turtech door naar BeNeLux-finale

Record aantal teams regiofinale

firstlegoleague-beleefjeberoep-flevoland-098Zenuwachtig en wat onwennig kwamen ze zaterdag 10 december binnen, maar al snel bewogen de 22 teams die meededen aan de regiofinale zich vrolijk door het gebouw van Baken Stad College in Almere. Van robotwedstrijd naar projectpresentatie, van techniekactiviteit naar zelf een ijsje schaven… De dynamische First LEGO League in Almere kenmerkte zich ook dit jaar weer door een combinatie van adrenaline en gezelligheid.

firstlegoleague-beleefjeberoep-flevoland-088In drie wedstrijdrondes werden de robots geprogrammeerd om zoveel mogelijk missies uit te voeren. Veel teams lukte het om de haai in veiligheid te brengen en een veilige doorgang voor de blinde geleidehond te creëren. Moeilijker bleek de ‘melkmachine’ waar veel robots er net niet in slaagde om de machine de juiste draai te geven. Prachtig was de actie van het ‘Droomteam’ uit Almere, waarbij de witte gekko in de laatste secondes van de finale nog keurig aan de muur gehangen werd.

firstlegoleague-beleefjeberoep-flevoland-112Creatief en innovatief bleken ook de projectpresentaties. Voor een deskundige jury presenteerden de teams hun idee rondom het internationale thema ‘Animal Allies’. Van oplossingen voor zwerfafval tot het toepassen van dierenmanieren in het dagelijks leven.

Het team de Baggerbusters van het Metis Montessori Lyceum uit Amsterdam haalde gemiddeld de hoogste score op alle onderdelen en won daarmee de regiofinale. Team #Turtech van het Helen Parkhurst College uit Almere haalde de tweede plaats. Beide teams hebben hiermee een plaats in de BeNeLux-finale verdiend, op 4 februari 2017 bij Deltion in Zwolle.

In totaal werden er 8 prijzen uitgedeeld:

  • Hoofdprijs: De Baggerbusters – Metis Montessori Lyceum Amsterdam
  • 2e plaats: #Turtech – Helen Parkhurst College Almere
  • Robot prestatie: Aurira’s LEGOteam – OBS Aurora Almere
  • Beste teamwork: CocoGo – Agnietenschool Elburg
  • Projectprijs: Rhinosavers – De Zevensprong Dronten
  • Robotontwerpprijs: Jeanne d’Arc ’t Harde
  • Core Values: Treebot – De Fladderiep Kraggenburg
  • Doorzettersprijs: Stad College Eenden – Baken Stad College Almere

 

In het kort

WIE: 22 teams, ruim 300 bezoekers
WAT: First LEGO League rehgiofinale
WANNEER: 10 december 2016
WAAR: Baken Stad College Almere

Sponsors 2016


otib

Logo-Sluijs-management

 

Solide-logo-2014-CMYK

 

Stad College

autobedrijf-jedi-zeewolde-3171-logo-280

almere

 

i-collector-logo

 

mfm-logologo-bouwmensen

rocvanflevoland_mbo-college-lelystad

 

robots-nu

 

roctop_logo_black_blue_rgb_hr

oom-logo-kleur-met-tekst-2010