First LEGO League

Teamwork, computers, techniek en spanning! Dat zijn de pijlers onder de First LEGO League.  Leerlingen van 9 tot en met 14 jaar gaan daarbij onderling de strijd aan met zelf geprogrammeerde en gebouwde Lego-robots. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Beneluxfinale…  en misschien wel naar de Wereldfinale!

First Lego League is een jaarlijkse wedstrijd waarbij leerlingen het uiterste uit zichzelf halen door met Lego een robot te bouwen.  Met die robot moeten ze een aantal opdrachten uitvoeren. Bovendien doen de kandidaten in teamverband onderzoek naar de maatschappelijke rol van techniek en technologie in de samenleving. De prestaties van de leerlingen wordt beoordeeld door juryleden die afkomstig zijn uit het regionale bedrijfsleven en onderwijs.

Wereldwijd doen uit 70 landen maar liefst 250.000 kinderen mee aan de First Lego League. De First Lego League is voor scholen een geweldige manier om de leerlingen spelenderwijs te laten nadenken over een toekomst in de techniek.

Tijdens de FIRST®LEGO® League ontwikkelen de jonge talenten:

  • Samenwerking
  • De basis van programmeren
  • Ambitie
  • Presentatietechnieken

jongeren uit 70 landen doen mee aan de FLL!

In het kort

WIE: Basis- en voortgezet onderwijs
WAT: First LEGO League
THEMA 2018/2019: Into Orbit
INSCHRIJVEN: €105 per team
MISSIESET: €120 per set

REGIOFINALES:
‘T GOOI: 8 december 2018
FLEVOLAND: 15 december 2018

Meedoen? 

Inschrijven is jaarlijks mogelijk vanaf eind april. Meld je team aan via de aanmeldknoppen op deze pagina. Meedoen met de LEGO League kan met de hele klas door samen te werken aan de voorbereidingen of door meerdere teams te vormen. De deelopdrachten kunnen klassikaal en/of in groepjes worden gedaan: 

  • Brainstorm over innovatie rondom het thema en werk dit uit in een verrassende presentatie,
  • bouw de beste LEGO robot voor de missies en zorg dat je zoveel mogelijk missies kunt uitvoeren,
  • zorg dat jouw team opvalt met bijvoorbeeld een stoere naam, spandoek, t-shirts, mascotte, noem maar op.

Ieder team dat aan de regiofinale meedoet bestaat uit maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en tenminste één volwassen teamcoach. De teamcoach begeleidt het team bij de voorbereiding op de FLL (regio)finale. Naast de teamcoach kan het team ook een teammentor hebben. De teammentor is niet de directe begeleider van het team maar kan het team helpen met praktische en technische vragen.

Elk team is zelf verantwoordelijk voor de robot die ze gebruiken. Veel scholen hebben al een Mindstorms LEGO-robot. Is dat niet het geval, houd dan rekening met de eenmalige aanschafkosten van de robot (incl. software). Ook zijn er (beperkt) mogelijkheden om een robot in bruikleen te gebruiken. Neem hiervoor contact met op met Stichting Beleef je Beroep.

De regiofinale wordt jaarlijks door de Stichting Beleef je Beroep georganiseerd. De 11e regiofinale van Flevoland vindt plaats op zaterdag 15 december bij het Stad College in Almere en de 2e regiofinale in ’t Gooi vind plaats op 8 december 2018 bij de Vitusmavo in Naarden.

IMPRESSIE VAN DE FIRST LEGO LEAGUE:

BERICHTEN OVER DE FIRST LEGO LEAGUE :

Regiobijeenkomsten First Lego League ‘Into Orbit’

FLL gaat 'Into Orbit'... Voorjaar 2018: Regiobijeenkomsten First LEGO League Terwijl het 'Hydro Dynamics' seizoen nog volop bezig was, maakte de internationale First LEGO League organisatie het thema voor 2018-2019 bekend. Met 'Into Orbit' kunnen we rekenen op een...

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

KVK: 65314212

Projectleiders:

Frank van der Sluijs  (06) 29 51 62 57
Ivo Solinger (06) 40 61 58 00