Bedrijfsbezoek

Een bedrijfsbezoek organiseren is een effectieve manier om jongeren kennis te laten maken met beroepen en met de professionele werkomgeving. De ervaring van het bedrijfsbezoek telt serieus mee in uiteindelijke profiel-, studie- en beroepskeuze!

Met een goede voorbereiding helpen we je om een bedrijfsbezoek neer te zetten die op een positieve manier bijdraagt aan de beeldvorming van jongeren bij de beroepen in jouw bedrijf.

Een gastles of bedrijfsbezoek…

  • is waardevol in de leer- en loopbaanoriëntatie van jongeren, 
  • geeft een goed beeld van werken binnen een bedrijf
  • motiveert jongeren voor sectoren waar kansen liggen
  • is geschikt voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo, universiteit

Wat wil jij later worden?

Bezoek met leerlingen een of meer bedrijven en ontdek de variatie van beroepen die er te vinden zijn. Hoor de verhalen van medewerkers over hun werk en ervaar het door zelf je handen uit de mouwen te steken.

Tijdens een bedrijfsbezoek maken jongeren kennis maken met het werk, de sfeer en de mogelijkheden in de sector. Ze ervaren de samenhang van verschillende beroepen binnen een bedrijf en krijgen een eerste indruk van bedrijfsprocessen. Door jongeren de praktijk van beroepen binnen de bedrijven te laten zien en ervaren kiezen jongeren bewuster voor wat ze wel en wat ze liever niet doen. Bovendien zijn er in elk bedrijf functies en werkzaamheden die minder bekend zijn, maar toch interessant kunnen zijn en tijdens het bedrijfsbezoek ook in beeld komen.

Verschillende vormen

Bedrijfsbezoeken kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd.
Vraag gerust welke vorm het beste past bij uw plannen:

  • Career Day on Tour
  • Beroepensafari
  • Bedrijfsbezoek met gastles
  • Online bedrijfsbezoek
  • GirlsDay (bijvoorbeeld Girls on Wheels)

Doordacht concept

Welke vorm er ook gekozen wordt, Beleef je Beroep gebruikt voor de bedrijfsbezoeken een doordacht en bewezen concept waardoor de bedrijfsbezoeken inhoudelijk en wat vorm betreft een succes worden. Het concept dat in opdracht van Jet-Net & TechNet is doorontwikkeld, zet in op een goede voorbereiding voor en met bedrijven, maar ook een goede voorbereiding voor de leerlingen zelf. Binnen het concept krijgt de voorbereiding van het bezoek veel aandacht. Niet alleen voor de bedrijven, maar zeker ook voor de scholen. Een bedrijfsbezoek volgens dit concept bestaat niet alleen uit een rondleiding, maar is opgebouwd uit meerdere activiteiten, waardoor er steeds kleine groepjes leerlingen tegelijk een activiteit volgen. De activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit een rondleiding, een activiteit en een quiz of interview met een werknemer.

Vind de juiste bedrijven

Mede dankzij het regiocoördinatorschap van Beleef je Beroep voor de regio’s Flevoland, Zwolle, Utrecht en de Gooi & Vechtstreek, beschikken we over een uitgebreid netwerk van bedrijven die graag met het onderwijs samenwerken. Op basis van mogelijkheden en wensen worden de gewenste bedrijven gevonden en betrokken.

In het kort

WAT: Bedrijfsbezoeken
WIE: PO, VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO
WAAROM: leer-en loopbaanoriëntatie, ontdekken van mogelijkheden, bewustwording van bedrijfsprocessen.
HOE: Er zijn verschillende vormen om bedrijfsbezoeken te organiseren. Van losstaand bezoek tot programma met meer onderdelen.

RELEVANTE BERICHTEN:

Juni: Beroepensafari Zwolle

Juni: Beroepensafari Zwolle

Doordat meer scholen meedoen, groeit het aantal leerlingen dat op Beroepensafari gaat in Zwolle. De bedrijfsbezoeken worden nu in drie periodes aangeboden.

Career Days Zwolle 2023

Career Days Zwolle 2023

Met een gemiddelde score van een 8 kijken we tevreden terug op deze tweede editie van de Career Days bij Perron038.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61