De Klimluikers winnen LEGO League Flevoland

Zaterdag 4 februari organiseerde Stichting Beleef je Beroep de Flevolandse regiofinale van de First LEGO League bij Stad College Almere. Het team, waar leerlingen van zowel  Basisschool Het Drieluik als speciaal basisonderwijs De Klimop uit Almere deel maken, won als over-all winnaar een plek in de landelijke finale die op 18 maart door Jet-Net & TechNet wordt georganiseerd in Delft.

Eén team uit twee basisscholen
Coaches Sanne en Casper zijn trots op hun leerlingen: “Dit jaar hadden wij een heel speciaal team waar wij enorm trots op zijn. Ons team bestaat namelijk uit twee scholen: Het Drieluik en Speciaal basisonderwijs De Klimop. Voor deze doelgroep heel mooi dat zij ook de kans hebben om mee te doen. We zitten als scholen in hetzelfde gebouw en werken steeds vaker samen”.

Jongeren van 9 tot 15 jaar uit heel Flevoland gingen met hun LEGOrobot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel. Ook werden de teams beoordeeld op hun innovatieproject die ze aan een vakjury presenteerden. Verder werd gekeken naar de samenwerking als team en de wijze waarop de robot was gebouwd en geprogrammeerd. Juryleden van de Flevolandse LEGO League komen uit het lokale bedrijfsleven en het onderwijs.

Einduitslag:

 • Over-all winnaar + Beste robotprestatie:
  De Klimluikers van basisschool Het Drieluik Almere
 • ASM Innovatieprojectprijs:
  Mozaqua-Power van basisschool Het Mozaiek Zeewolde
 • Core Values Teamprijs:
  HP Kipmasters van Helen Parkhurst Almere
 • Robotontwerpprijs:
  Flevobirds van de Sint Josephschool Emmeloord
 • Doorzettersprijs:
  De PanterZZ van basisschool Panta Rhei Zeewolde
 • Coach Award:
  De Drie-oppers van basisschool Het Drieluik Almere

ASM Nederland uit Almere sponsor innovatieprijs

Bij innovatie past ASM Nederland. ASM is producent van chipovens en hoort daarmee bij de bedrijven die voorlopen in innovatie. Reden voor het bedrijf uit Almere om dit jaar de Innovatie projectprijs te sponsoren. Naast deelname in de jury en het verzorgen van een leuke activiteit tijdens de regiofinale, konden de teams uit Flevoland zich inschrijven voor een gastles over innovatie. Basisschool Het Mozaïek uit Zeewolde won met innovaties voor in en om het huis, de ASM Innovatie Projectprijs.

Ook TOF (Techiekopleidingen Flevoland) verzorgde een extra activiteit bij de regiofinale. Zo maakten de bezoekers een houten telefoonhouder om te ervaren hoe leuk het is om met hout en gereedschap te werken.

Sterk Techniekonderwijs

De LEGO League valt dit seizoen binnen het programma van Sterk Techniekonderwijs Almere. Hierdoor worden scholen uit het Voortgezet Onderwijs gemotiveerd om het project in te zetten bij de oriëntatie op en promotie van techniek en technologie.

Met deelname aan de FIRST LEGO League halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken. Deelnemende teams ontvingen in september hun missieset en projectopdracht om toe te werken naar deze regiofinale.

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61

Stichting Beleef je Beroep voert in opdracht van Jet-Net regiocoördinatie in Flevoland en Overijssel. Daarbij ligt de focus op Wetenschap & Technologie in het onderwijs en het activeren van samenwerking tussen regionaal onderwijs (PO/VO) en bedrijfsleven.