Op bedrijfsbezoek bij…

…SkyRadio, Givaudan, Tergooi ziekenhuis, Pon Dealer, Out Metaal en Bouwmensen

Donderdag 18 februari bezochten de 3e jaars leerlingen van Vitus MAVO groepsgewijs een van de zes bedrijven die hun deuren hadden geopend voor een bedrijfsbezoek.

Om leerlingen te helpen bij het maken van hun studie- en beroeps- keuze hebben zes bedrijven met technische functies in Naarden en Bussum hun deuren opengesteld voor de 3e jaars leerlingen van de Vitusmavo in Naarden. De vraag aan de bedrijven was leerlingen te laten zien en beleven wat er zich allemaal in een bedrijf afspeelt en welke beroepsmogelijkheden er zoal zijn.

De bedrijven gaven niet alleen een rondleiding, maar de leerlingen mochten ook zelf aan de slag. Bij Pon Dealer (mobiliteit), Out Metaalbewerking (werktuigbouw), Givaudan (chemie), Tergooi ziekenhuizen (zorg), Bouwmensen (bouwkunde) en Sky Radio (media) ervoeren zij niet alleen wat er zoal gebeurd in deze bedrijven, maar ook welke functies en opleidingen hier aan te pas komen. Naast een rondleiding over de verschillende afdelingen was er voor hen een doe-activiteit en werden werknemers door de leerlingen geïnterviewd. Aan de bezoeken ging dan ook een ruime voorbereiding op school vooraf.

De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk van de vele beroepsmogelijkheden die hun regio biedt, er waren zelfs al leerlingen die bij het bezochte bedrijf wilden werken. Ook de bedrijven waren enthousiast, door het gehanteerde concept, de goede voorbereiding van de leerlingen en de gerichte belangstelling.

 

 


 

In het kort

WIE: 70 3e jaars leerlingen Vitus Mavo
WAT: Bedrijfsbezoeken (loopbaanoriëntatie)
WANNEER: 18 februari 2016
WAAR: Naarden en Bussum