Bert Venema LEGO League ambassadeur Beleef je Beroep

Extra wervings- en organisatiekracht voor First LEGO League

Vanaf juni 2019 is Bert Venema uit Almere ambassadeur bij Stichting Beleef je Beroep. Als vrijwilliger richt hij zich op het ondersteunen van de werving en organisatie van de First LEGO League in de regio’s Flevoland en Gooi & Vechtstreek.

Bert is 38 jaar werkzaam geweest bij Defensie en sinds zijn jeugd al gefascineerd door LEGO. Bert: “De laatste jaren heb ik mij vooral toegelegd op de modulair buildings, treinen en in het bijzonder Mindstorms. In 2014 ben ik als jurylid betrokken geweest bij de regionale finale van de First LEGO League in Flevoland.”

De LEGO League is een mooi educatief programma waar jongeren van 9-14 jaar in een team aan mee mogen doen. Scholen kunnen een hele klas aanmelden en zo alle leerlingen in de klas laten meedoen. Uiteindelijk gaat er een team van 10 leerlingen naar de regiofinale. Overige klasgenoten vormen dan natuurlijk een enthousiaste supportersgroep.

Naast de projectleiders Frank van der Sluijs en Ivo Solinger zal Bert scholen informeren over het programma, deelname mogelijkheden en aanpak en is hij bereikbaar voor inhoudelijke vragen rondom het programmeren en uitvoeren van de missies.

 

 

In het kort

WIE: Bert Venema
WAT: Ambassadeur 
EMAIL: Bert@beleefjeberoep.nl

Informatie aanvraag First LEGO League

2 + 11 =