Jeroen is de beste automonteur

‘Waardering voor jonge professionals in modern technisch vak’

Zaterdag 10 juni won Jeroen van Dasselaar de finale van de Flevolandse monteursverkiezing in Almere. Van de vijf finalisten was Jeroen, werkzaam bij Auto Brouwer in Zeewolde de beste ‘Eerste Autotechnicus’. Hij ontving uit handen van wethouder Peeters uit Almere een bronzen beeld en een prijs van €500.

“Ik heb grote waardering voor de manier waarop deze jongens laten zien wat professioneel werken is. Ik hoop dat zij veel andere jongens en meisjes inspireren om voor een technisch beroep te kiezen. Het is mooi, belangrijk werk en er zijn veel banen”, aldus Peeters.

De verkiezing werd voor de 14e keer georganiseerd bij initiatiefnemer Jedi Autobedrijf in samenwerking met Stichting Beleef je Beroep en Multiflex Management. Op de moderne locatie in Almere werden vijf opdrachten uitgevoerd. Hierbij lette de jury onder andere op klantgericht werken, vakbekwaamheid en werkhouding.

Deelnemers aan de wedstrijd zijn jonge autotechnici die recent hun diploma ‘Eerste Autotechnicus’ hebben gehaald. Thom Kuijpers uit Lelystad, werkzaam bij de ANWB en Berend Dronkert uit Almere, werkzaam bij RR Landrover Restauratie, werden tweede en derde. Zij ontvingen respectievelijk prijzen van €250 en €125. Met de wedstrijd wordt aandacht gevraagd voor autotechniek, een vak waar alle kanten van moderne techniek samenkomen. Bovendien is er veel vraag naar goede autotechnici.

In het kort

WIE: Recent afgestudeerde autotechnici
WAT: Monteursverkiezing
WANNEER: 10 juni 2017
WAAR: Jedi Autobedrijf (Almere)

Impressie van de wedstrijd