Team Spikeys 2.0 wint Gooise regiofinale LEGO League

Zaterdag 18 februari organiseerde Stichting Beleef je Beroep de regiofinale Gooi & Vechtstreek van de First LEGO League. Deze zesde editie voor de regio werd voor de eerste keer bij Gebouwde Omgeving in Bussum georganiseerd. Dit jaar meldde zich 16 teams aan waarvan uiteindelijk 14 teams aan de regiofinale meededen. 

Het team De Spikeys van basisschool de Zevensprong uit Eemnes won als over-all winnaar een plek in de landelijke finale. Daar strijden zij op 18 maart met alle regionale winnaars voor de nationale titel. De finale wordt op 18 maart door Jet-Net & TechNet georganiseerd in Delft.

Jongeren van 9 tot 15 jaar uit de regio gingen met hun LEGOrobot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel. Ook werden de teams beoordeeld op hun innovatieproject die ze aan een vakjury presenteerden. Verder werd gekeken naar de samenwerking als team en de wijze waarop de robot was gebouwd en geprogrammeerd. Juryleden komen uit het lokale bedrijfsleven en het onderwijs.

Sterk Techniekonderwijs
De LEGO League valt dit seizoen binnen het programma van Sterk Techniekonderwijs ‘Maak het met techniek’. Hierdoor worden scholen uit het Voortgezet Onderwijs extra gemotiveerd om het project in te zetten bij de oriëntatie op en promotie van techniek en technologie.

Met deelname aan de FIRST LEGO League halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken. Deelnemende teams ontvingen in september hun missieset en projectopdracht om toe te werken naar deze regiofinale.

Einduitslag:

 • Over-all winnaar:
  De Spikeys van basisschool De Zevensprong Eemnes
 • Innovatieprojectprijs:
  De PReT-Letters van Stichting PReT Weesp
 • Beste robotprestatie:
  Legostinus van de Augustinusschool Hilversum
 • Core Values Teamprijs:
  Opstap Lego Pro’s van ACTlytics IJsselstein
 • Robotontwerpprijs:
  8e Montessorischool Amsterdam
 • Doorzettersprijs:
  Team van Hasselt van de Van Hasseltschool Hilversum
 • Coach Award:
  Coaches van de Rientjes Mavo Maarssen

Projectleiders:

Frank van der Sluijs 
T: (06) 29 51 62 57
E: frank@beleefjeberoep.nl

Ivo Solinger
T: (06) 40 61 58 00
E: ivo@beleefjeberoep.nl

Gegevens:

Stichting Beleef je Beroep
Menuetstraat 57
1312 TZ Almere

E: info@beleefjeberoep.nl

KVK: 65314212
BANK: NL30 INGB 0007 3106 61